Politsei tabas Viljandimaa koolist mitu kanepit tarvitanud õpilast

Madis Järvekülg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei on sel aastal Viljandimaal tabanud üheksa narkootikume, peamiselt kanepit tarbinud või omanud alaealist.
Politsei on sel aastal Viljandimaal tabanud üheksa narkootikume, peamiselt kanepit tarbinud või omanud alaealist. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Tänavu on ühest Viljandimaa koolist leitud kanepi tarvitamiseks kasutatavaid vahendeid. Hiljem selgitati välja, et õpilased, kellele need vahendid kuulusid, olid kanepit ka tarvitanud.

Kõnealuse juhtumi täpsemaid detaile Viljandi politsei piirkonnavanem Margus Talimaa ei avalikustanud. Kanepit tarvitanud õpilased tehti kindlaks tavapärase kontrollreidi käigus, mida võib aastas ette tulla mitu korda.

«Koolides käiakse pisteliselt, mõni aasta ühes koolis, mõni aasta mitmes ning mõnel aastal käiakse ühes koolis kaks korda. Kindlat graafikut ei ole,» ütles Talimaa.

Viljandi politseijuht Alvar Pähkel rääkis, et kontrollreid kooli eeldab alati eelinfot ning tavaolukorras kõikidel õpilastel kiirtesti teha ei lasta.

Ka Margus Talimaa ütles, et narkokontroll koolis peab põhinema mingisuguselgi analüüsil, viitel või tähelepanekul. «Ei ole päris nii, et paneme kaardi peal pastaka mõnele koolile ja läheme sinna,» lausus ta.

Alvar Pähkli sõnul on politsei koolidega kontrollkäikudes kokku leppinud, aga väga täpselt neid siiski ei informeerita, sest muidu kaoks asja mõte.

Kümne kuuga on Alvar Pähkli andmetel Viljandimaal tabatud üheksa narkootikume, enamasti kanepit pruukinud või omanud alaealist. «Neid korjatakse ikkagi pigem linna pealt üles. On teada, kes sellega tegelevad. Kõik käib kogutud info põhjal,» ütles Pähkel.

Politseijuhi sõnul on narkootikumide tarvitajaid kindlasti rohkem, aga küsimus ongi selles, kuidas see tuvastada ja korrarikkujad kätte saada. Pähkel ütles, et säärast laadi väärtegude avastamise taga on Viljandimaal suuresti Margus Talimaa, kes on sellele spetsialiseerunud.

Nädal tagasi viis narkopolitsei Tallinna inglise kolledžist kaasa kümme narkokahtlustusega üheksanda klassi õpilast. Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula ütles seda  kommenteerides Postimehele: «Igas koolis on probleemid – me ei saa väita, et mõnes koolis neid pole. Küsimus on ennetustegevuses ja selles, et lapsed teaksid, et politsei võib igal hetkel kooli kontrollima tulla.»

Alvar Pähkel nõustus Pajula öelduga ja kinnitas, et Viljandimaa politsei selle põhimõtte järgi tegutsebki.

NARKOOTIKUMID

Lõuna prefektuuri haldusalasse kuuluvates maakondades sel aastal tabatud narkootikume omanud või tarvitanud alaealiste hulk (maakond, omanud alaealiste hulk, tarvitanud alaealiste hulk).

• Jõgeva    1      1

• Tartu        5    13

• Valga       0      1

• Viljandi    3      6

• Võru         0      1

• Kokku      9    22

Allikas: politsei- ja piirivalveamet

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles