Linn otsib ülearustele puudele uut kosilast

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaevumäe läänenõlv on üks piirkond, kus tuleks raietöid teha. Teine koht on Laidoneri ratsamonumendi ümbrus.
Kaevumäe läänenõlv on üks piirkond, kus tuleks raietöid teha. Teine koht on Laidoneri ratsamonumendi ümbrus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kahel viimasel talvel Viljandi lossimägedes puid langetanud osaühing Degusteeri ja Presenteeri on sellest keerulisest tööst loobunud ning linn otsib uut lepingupartnerit, kes lossipargist veel puid maha võtaks.

Nagu varasematelgi talvedel, tuleb raietööde tegijal lähtuda lossimägede rekonstrueerimise projektist. Tööd võivad alata, kui maapind külmub piisavalt kõvaks, et masinad muinsus- ja looduskaitse all olevat ala ei rikuks. Kes aga tänavu puid maha võtma hakkab, pole veel selge, sest Tabasalu osaühingu Degusteeri ja Presenteeri juht Maanus Jeršov, kes võttis kahe talvega maha 131 puud, töötab nüüd põhiliselt Rootsis.

Jeršov on Viljandist pärit ja lossimäed polnud talle seega võõras paik, kuid seal puude langetamine oli talle oma sõnul üks ekstreemsemaid tööülesandeid. Et ta aga soovis oma masinaid proovile panna ja ressurssi oli, võttis ta selle pakkumise vastu. Mõlemal talvel kulus firmal 3000–4000 eurot, mille eest saadi Jeršovi sõnul töötasuks hunnik haigeid puid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles