Unustatud betoonsõdur läheb Viljandist pealinna

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teise ilmasõja järel betoonist sündinud Nõukogude sõduril on turjal 65 aastat. Kuju seisab Viljandi tänavate heakorra eest hoolitseva Eesti Keskkonnateenuste kontori hoovil.
Teise ilmasõja järel betoonist sündinud Nõukogude sõduril on turjal 65 aastat. Kuju seisab Viljandi tänavate heakorra eest hoolitseva Eesti Keskkonnateenuste kontori hoovil. Foto: Marko Saarm / Sakala

Paarkümmend aastat kõrvaliste pilkude alt eemal laoplatsil seisnud Nõukogude sõduri betoonkuju saab uue kodu pealinnas omaaegsete kamraadide seltsis.

Kui monument 1991. aasta 3. septembril oma kohalt Endla tänava ja Ugala puiestee ristmiku lähedusest maha võeti, viidi see edasist saatust ootama toonase kommunaalettevõtete kombinaadi laoplatsile. Asutus on aja möödudes nime vahetanud, kuid tegutseb samas paigas ning kujugi pole kohta vahetanud.

Aktsiaseltsi Eesti Keskkonnateenused lääne regiooni juhataja Jaan Viljas, kes 22 aastat tagasi töötas samas kohas oma mäletamist mööda vist juhataja asetäitjana, nentis, et sõdur suurt ruumi ei võta ja kedagi seal ei sega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles