Kui võim valitseb vaimu üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Taalmaa Endlast ja Marika Barabanštšikova Vanemuisest peatselt Ugalas esietenduvas «Utoopia ranniku» kolmandas osas.
Indrek Taalmaa Endlast ja Marika Barabanštšikova Vanemuisest peatselt Ugalas esietenduvas «Utoopia ranniku» kolmandas osas. Foto: Janika Leiur

Ühe tänapäeva säravama draamakirjaniku Tom Stoppardi triloogia «Utoopia rannik» kolmas osa «Kaldale heidetud» jõuab 22. novembril Viljandi publiku ette.

«Kaldale heidetud» räägib XIX sajandil Venemaal tekkinud ning Euroopa revolutsioonide laines kaasa löönud uue intelligentide põlvkonna elust  paguluses. 1848. aasta rahvuslike revolutsioonide laine on paisanud need «romantilised pagulased» Inglismaale, viimasele vabaduse saarele keset ajaloo tormi.

Stoppardi draama peategelane on vene kirjanik, filosoof ja revolutsionäär Aleksandr Herzen, kes annab paguluses välja venekeelset ajalehte Kolokol, püüdes sel moel mõjutada olukorda Venemaal. Tema kodus kohtuvad paljud ajaloos rohkem ja vähem tuntud emigrandid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles