Kuue riigi noored õpivad Sürgaveres koostööd

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeval kogunesid Sürgavere spordihoonesse kuue riigi noored, et õppida nädala jooksul  mitmesuguste tegevuste kaudu ühise eesmärgi nimel tegutsema
Neljapäeval kogunesid Sürgavere spordihoonesse kuue riigi noored, et õppida nädala jooksul mitmesuguste tegevuste kaudu ühise eesmärgi nimel tegutsema Foto: Marko Saarm / Sakala

Neljapäeval kogunesid Sürgavere spordihoonesse kuue riigi noored, et õppida nädala jooksul mitmesuguste tegevuste kaudu ühise eesmärgi nimel tegutsema. Lõpptulemusena valmivat ühistööd ollakse valmis kohalikes koolides ette kandma.

Seda, milline see olema saab, on veel vara öelda, sest reede pärastlõunal istusid noored alles spordihoone saalis maha, et arutada, kes mida teha oskab ja mida teistelegi õpetada võiks. Päev varem saabunud osalejad olid jõudnud omavahel juba põgusalt tutvuda.

Projekti koordinaator Kätlin Kink ütles, et osalejaid otsides oli üks tingimusi see, et kõigil oleks huvi kas muusika, kunsti või kultuuri vastu üldiselt. Osalejaid on Eestist, Lätist, Ukrainast, Gruusiast, Aserbaižaanist ning Soomest. Kokku on Sürgavere spordihoones Euroopa Noorte programmi kaudu kogemusi hankimas poolsada noort.

Reedel oli Sürgaverre tulnud ka sihtasutuse Archimedes Euroopa Noored Eesti büroo koordinaator Anna Kuzina, kes ühest küljest kontrollis projektiraha kasutamist ning teisalt õhutas noori tegevusesaktiivselt kaasa lööma.

«See pole projekt, kuhu tuled tarbima, vaid pead ka osalema,» rääkis Kuzina, kelle sõnum noortele oli see, et rahvusvaheline laager on hea võimalus oma piire tunnetada ja neid ületada.

Tema sõnul on kõnealuses laagris tähtis just teistest kultuuridest õppimine. Kuzina sõnul peaks noor jõudma rahvusvaheliselt kirjus seltskonnas selgusele, kas ta on salliv, kus on tema piirid ja kas ta teadvustab oma eelarvamusi. Kuzina ütlemist mööda on oluline, et sellised projektid jõuaksid just väikestesse linnadesse või maal elavate noorteni.

Kuigi osalejad elavad ja toimetavad nädala jooksul põhiliselt Sürgavere spordihoones, on ka kohalikel võimalik nendega kohtuda ja lähemalt tutvuda. Laupäeva õhtul näiteks tehakse spordihoones perepäev, kuhu on oodatud kõik lapsed koos vanematega, et väliskülalistega mängida ja võistelda.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles