Purustuspingi eest päästetud arvutid leiavad uue omaniku

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Kivi on kasutatud arvuteid uuele elule äratanud juba paarkümmend aastat. Uus kasutaja eelmise omaniku andmeid eest ei leia. Et mahakantust saaks jälle eluloom, tuleb sellega tegelda. Selleks on tarvis lugeda, õppida, katsetada ja teada keskkoolis õpetatavaid füüsikareegleid. Ja kui hästi läheb, saabki sellest pusast taas töötava arvuti.
Vello Kivi on kasutatud arvuteid uuele elule äratanud juba paarkümmend aastat. Uus kasutaja eelmise omaniku andmeid eest ei leia. Et mahakantust saaks jälle eluloom, tuleb sellega tegelda. Selleks on tarvis lugeda, õppida, katsetada ja teada keskkoolis õpetatavaid füüsikareegleid. Ja kui hästi läheb, saabki sellest pusast taas töötava arvuti. Foto: Kaie Mölter

Maast laeni kõrguvatel riiulitel seisavad arvutid. Suur laud ruumi keskel on kaetud lahtivõetutest pärit detailidega. Seinte ääres kõrguvad varuosi ja aksessuaare sisaldavad kastivirnad.

Mittetulundusühingu Tehnikaringlus eestvedaja Vello Kivi selgitab, et praegu on ruumi isegi lahedalt: 49 ruutmeetrit. Tartus Staadioni tänav 48 majas on ühingu kodu olnud vaid mõne kuu. Poole väiksem pind Tähe tänavas, kus see tegevust alustas, jäi nii kitsaks, et mehi masinate vahele enam ei mahtunudki.

Nädal tagasi oli Tehnikaringlusel aastapäev. Vello Kivi meenutab, et alustas selle ettevõtmisega neli aastat tagasi, sest oli tol ajal parajasti töötu ning otsis enesele mõistlikku tegevust. Nüüd on ühingul liikmeid üle kahekümne, igapäevaseid töötegijaid siiski vähem: Tartus kolm ja Tallinnas kaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles