Raamatupoes kogutakse perede lugusid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval kell 12.30 on Viljandi kaupluses Rahva Raamat vestlusringis kõnelemas ajaloouurija ja kirjanik Imbi Paju.
Laupäeval kell 12.30 on Viljandi kaupluses Rahva Raamat vestlusringis kõnelemas ajaloouurija ja kirjanik Imbi Paju. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Laupäeval kell 12.30 on Viljandi kaupluses Rahva Raamat vestlusringis kõnelemas ajaloouurija ja kirjanik Imbi Paju. Vestlusring on pühendatud ajaloos aset leidnud traagilistele sündmustele, mille sisuks oli inimõiguste ja moraali totaalne eiramine.

Imbi Paju räägib oma pere lugusid ja mõtiskleb kangelaseks olemise teemadel. Üritus on algatuse «Kogu me lugu» osa.

«Kogu me lugu» on sihtasutuse Unitas ja mittetulundusühingu Avatud Vabariik algatus koguda kokku Eesti inimeste lood, mis on seotud totalitaarsete võimudega, ning jagada neid maailmaga.

Kogu Eestit hõlmava ürituse koordinaatori Anne-Mai Saare sõnul on iga Eesti pere lugu, olgu see traagiline või kangelaslik, ühtlasi kogu meie rahva lugu. «Selleks, et nendest õppida, ei saa me unustada korda saadetud kurja, aga peame meeles pidama neid, kes on olnud julged ja korda saatnud head,» selgitas ta. ««Kogu me lugu» ja Rahva Raamat uurivad, kes on kangelased Eesti ajaloos ja kuidas olla kangelane tänapäeval.»

Kõigil on inimestel on novembris võimalus oma lugu jätta Rahva Raamatu kaupluses asuvasse kogumiskasti, samuti saab selle postidada internetiaadressil www.kogumelugu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles