Mulgi rattamaraton kutsub avatud raja sõidule

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgi rattamaratoni korraldajad ootavad  eeloleval pühapäeval kõiki rattureid võistlusrajaga tutvust tegema.
Mulgi rattamaratoni korraldajad ootavad eeloleval pühapäeval kõiki rattureid võistlusrajaga tutvust tegema. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Ehkki Mulgi rattamaratoni start on 16. mail, saavad ratturid tänavuse trassiga tutvuda juba sel pühapäeval, sest 9. mail kell 12 stardivad maratoni rajameistrid avatud raja sõidule.


Rajameister Jaanus Johansoni selgitusel on 60 kilomeetri pikkuse põhisõidu trass tähistatud noolte ja lintidega. «Kindlasti pole tähistus veel nii hea, nagu see saab olema maratonipäeval, kuid huvilised leiavad raja noolte abil üles,» lubas Johanson.

Mulgi rattamaratoni rajale pandud suunaviitadeks on sinisele taustale trükitud valged nooled. Lisaks tasub jälgida Elioni kirju kandvaid linte, mida on seotud raja äärde puuokste külge.

Tänavune rada kattub suures osas eelmise aasta sõiduga, kuid nagu kõigil varasematel aastatel on ka seekord mõningaid muudatusi. Mullusest erineb rada näiteks Loodi ja Sinialliku vahelises metsas ning Holstre-Pollis.

Lisaks avatud raja sõidule on pühapäeval kavas tavapärane puhkepäeva rattamatk, mille kontrollpunkt on avatud kella 11 ja 14 vahel Loodi järve ääres.

Matkajatele on tegemist täiesti uudse kontrollpunkti asukohaga, sest varem on see olnud Loodi kaupluse lähedal. Et kaupluse juures olev parkimisplats jäi matkajatele väikeseks, viidi kontrollpunkt kilomeetri võrra linnast kaugemale tehisjärve kaldale. Kontrollpunkti jõudmiseks tuleks linnast tulijatel keerata Loodi mõisa juurest vasakule ning sõita mäest alla.

Avatud raja sõitjatele jääb kontrollpunkt trassi äärde, kuid need ratturid, kes soovivad pühapäeval sõita läbi 35 kilomeetri pikkuse poolmaratoni raja, kuid tahavad läbida ka matka kontrollpunkti, peavad tegema ligi kahe kilomeetri pikkuse ringi.

Avatud raja sõit algab Viljandi staadioni kõrvalt parklast 9. mail kell 12. Mulgi rattamaratoni start antakse 16. mail kell 12.

Reede hommikuks oli end Mulgi rattamaratonile kirja pannud 1507 ratturit. Neist veidi enam kui tuhat stardib põhisõidule ning üle 400 ratturi läheb poolmaratoni sõidule.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles