Minister kurjustas Mõisaküla linnaga

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regionaalminister Siim Kiisler (vasakul) peab lubamatuks olukorda, kus mõningatel omavalitsustel on kohustuslik üldplaneering kehtestamata. Mõisaküla linnapea Ervin Tamberg (paremal) leiab aga, et sisulises mõttes ei ole ruumiplaneeringul väikeses kohas tähtsust.
Regionaalminister Siim Kiisler (vasakul) peab lubamatuks olukorda, kus mõningatel omavalitsustel on kohustuslik üldplaneering kehtestamata. Mõisaküla linnapea Ervin Tamberg (paremal) leiab aga, et sisulises mõttes ei ole ruumiplaneeringul väikeses kohas tähtsust. Foto: Elmo Riig / montaaž

Regionaalministrilt üldplaneeringu puudumise pärast hurjutada saanud Mõisaküla linnavalitsus loodab dokumendi veel sel aastal vastu võtta. Samas on Eesti pisima linna meer Ervin Tamberg veendunud, et sisulises mõttes pole selle olemasolul tähtsust.

Mõisaküla on praegu ainus Viljandimaa omavalitsus, kes pole kehtestanud kohustuslikku üldplaneeringut – dokumenti, millega määratakse kindlaks valla või linna ruumilise arengu põhisuunad ja tingimused. Ühtlasi on Mõisaküla Eestis ainus linn, millel seda pole.

Samasuguses olukorras valdu on mitu. Need on Kasepää vald Jõgevamaal, Tootsi ja Koonga vald Pärnumaal, Vigala vald Raplamaal, Rõuge vald Võrumaal ning Piirissaare ja Mäksa vald Tartumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles