Minister kurjustab Mõisakülaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõisaküla
Mõisaküla Foto: Elmo Riig / Sakala

Regionaalminister Siim Kiisler pöördus sel nädalal Mõisaküla linna ning veel seitsme Eesti valla poole, kes pole seitsme aasta jooksul suutnud kehtestada kohustuslikku üldplaneeringut. Nüüd andis minister neile kolm kuud aega, et planeeringu kehtestamise ajakava koostada.

«Selline olukord on lubamatu. Planeeringut ei ole vaja regionaalministrile või riigikontrolörile, vaid ikka kohalikele inimestele ja ettevõtjatele. Neil on oma edaspidiste otsuste tegemiseks vaja teada, mis piirkonnas juhtuma hakkab,» ütles regionaalminister Siim Kiisler.

Üldplaneeringuga pannakse paika valla või linna ruumilise arengu põhisuunad ja tingimused ning planeerimisseaduse alusel pidid omavalitsused tagama linna üldplaneeringu kehtestamise 2006. aasta 1. jaanuariks ja valla üldplaneeringu kehtestamise 2007. aasta 1. juuliks, teatas ministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles