Piinlik juubel

Rannar Vassiljev
, riigikogu rahanduskomisjoni aseesimees, Sotsiaaldemokraatlik Erakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Vassiljev
Rannar Vassiljev Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

AASTAARVU vahetumisega täitub Eestis üks piinlik tähtpäev. Nimelt möödub 1. jaanuaril kümme aastat sellest, kui viimati tõusis esimese lapse toetus. Teise lapse puhul jääb viimane tõus lausa 12 aasta taha.

Et 19 euro suurune toetus on praeguste hindade juures peaaegu olematu, on sotsiaaldemokraadid teinud järjepidevalt ettepanekut kolmekordistada toetussumma, mida riik maksab pere esimesele ja teisele lapsele. Samasuguse järjekindlusega on Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu poliitikud meie pakutavat seadusemuudatust tagasi lükanud.

Valitsus pole seniajani soovinud leida võimalust lastetoetust tõsta ega ole vaevunud ka tunnistama, et lastega pered vajavad riigilt märksa tõhusamat tuge. Ometi on kümne aastaga jõudsalt kasvanud riigieelarve ning hinnad teinud meeletu hüppe. Eestis on olnud üks Euroopa Liidu kiiremaid inflatsioone, milles põhirolli on mänginud toidukorvi ja kütuse kallinemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles