Mida arvavad parlamendi liikmed kontrolöri öeldust

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakondlasest riigikogu liige Peep Aru (vasakul) on kindel, et Eesti majanduslikust edust on kaudselt saanud kasu kõik inimesed, sotsiaaldemokraatide fraktsiooni liige Helmen Kütt usub aga riigikontrolör Alar Karise kõnes öeldut, sest tolle väited põhinevad kindlatel faktidel.
Reformierakondlasest riigikogu liige Peep Aru (vasakul) on kindel, et Eesti majanduslikust edust on kaudselt saanud kasu kõik inimesed, sotsiaaldemokraatide fraktsiooni liige Helmen Kütt usub aga riigikontrolör Alar Karise kõnes öeldut, sest tolle väited põhinevad kindlatel faktidel. Foto: Elmo Riig (Sakala) / Andres Haabu (Postimees)

«Alar Karise väited ei põhine kõhutundel, vaid konkreetsetel faktidel ning ma kahtlemata nõustun sellega, mida ta rääkis,» ütles Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni liige Helmen Kütt.

«Kaudselt on kõik inimesed Eesti majanduslikust edust osa saanud,» leidis reformierakondlasest riigikogu liige Peep Aru.

Üleeile riigikontrolli aastaraporti esitamise puhul parlamendis kõnelnud riigikontrolör Alar Karis tõdes eestlaste toimetuleku analüüsile viidates, et edu, mis saadab Eesti riigi rahandust ja majandust, pole paljude inimesteni mitmeski mõttes jõudnud. Samuti osutas Karis tõigale, et riigisisesed suured regionaalsed erinevused tähendavad suuri erinevusi eestlaste toimetulekus. Riigikontrolör märkis, et Harjumaa on ainus maakond, kus inimesed saavad Eesti keskmisest kõrgemat palka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles