Linna seadused soode ja metsade vahele alati ei sobi

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikka aega pediaatrina töötanud Olga Reiterile meeldib lastega tegelda. Protestikisa käib asja juurde. Ema püüab väikese Joonase tuju tõsta.
Pikka aega pediaatrina töötanud Olga Reiterile meeldib lastega tegelda. Protestikisa käib asja juurde. Ema püüab väikese Joonase tuju tõsta. Foto: Elmo Riig / Sakala

Väike Kõpu vald Viljandimaa edelaosas on linnainimesest romantika­ihaleja paradiis. Seal on suur osa Soomaa rahvuspargist oma ürgse loodusega: viiendaks aastaajaks nimetatav suurvesi ning lõputud marja- ja seenemetsad.

Selle romantika keskel toimetavad inimesed, kelle igapäevaelu on hoopis keerulisem kui asfaldil kulgejal. Kui torm viib elektri, võib juhtuda, et ilma selleta tuleb hakkama saada terve nädal või kauemgi. Kui uputab, ei pääse isegi elumajast lauta, kaugematest käikudest rääkimata.

Aga ka Kõpu valla elanikel on samad põhiseaduslikud õigused nagu kõigil Eesti Vabariigi kodanikel. Üks olulisemaid neist on saada arstiabi. Praegu on sealsed inimesed hirmul, et perearst võib lahkuda ja siis suleb uksed ka apteek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles