Liitumine muutis aadresse

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eilsest ei ole enam Paistu, Pärsti, Saarepeedi ja Viiratsi valda ning nende asemel on liitumise tulemusena tekkinud Viljandi vald. See uudis muutis ka tuhandeid postiaadresse ning on tekitanud vallaelanikes küsimusi, millist aadressi kirjutada ja kas vanal aadressil saadetud kirjad ikka kohale jõuavad.

«Me anname riigiasutustele aadressimuudatustest teada ise, kuid kui inimestel tuleb oma aadressi kuhugi anda, tuleb kasutada kindlasti uut aadressi ehk siis Viljandi valla oma,» selgitas Viiratsi vallasekretär Reet Lukas. «Küllap segadust jagub veel mõneks ajaks, aga loodame lähipäevil muuta aadressid näiteks rahvastikuregistris ja siseministeeriumis, kelle abiga muudetakse aadressi kõigis suurtes riigiregistrites.»

Mis puutub senise nelja valla territooriumil registreeritud ettevõtetesse, siis on ka äriregister riiklik ning sealgi peaksid muudatused tehtama automaatselt, ilma et firmaomanikud muretsema peaksid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles