Arvustus: Neetud lugu

Gert Kiiler
, kuulaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kiiler
Gert Kiiler Foto: Elmo Riig / Sakala

Hannaliisa Uusmaa, Leslie Da Bassi ja Critikali kollektiivi HU? 2008. aastal ilmunud debüütalbum «Film» oli Eesti popmuusikas tõeline värskuselaks, mida tunnustati ka rohkete muusikaauhindadega. Sellise kvaliteediga sündipoppi polnud siin selle stiili leiutamisest saadik tehtud. Lisaks suutsid kaks plaadil olnud pärlit ühiskonda laiemalt raputada.

Esimene, lasteaialaste lemmik «Absoluutselt», ajas huumorit mittetonkavad inimesed marru: kuidas nii labane lugu saab nii popp olla? Pidin ka ise päris mitmes intelligentsete inimeste seltskonnas laulu kaitseks sõna võtma, seletades, et tegemist pole mitte idiootse, vaid geniaalse looga.

Teine, «Depressiivsed Eesti väikelinnad», tegi kurjaks väikelinnade elanikud, kes hakkasid loo vastu isegi allkirju koguma. Laulu pealkiri elab aga väljendina oma elu edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles