Kaja Kallas: peame tegema järeldusi

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogulase ja Reformierakonna aseesimehe Kaja Kallase arvates andsid äsjased valimised sellele parteile mitu mõtlemapanevat märguannet, millest tuleb teha järeldused.

See, et Reformierakonnal läks nendel valimistel Tallinnas halvasti, ei ole ehk märkimist väärt, sest seal kõrbesid kõik peale Keskerakonna. Küll aga ei saa mööda vaadata sellest, et peaministri partei kaotas kogu riigis märkimisväärselt positsioone. Nüüd on konkreetsed arvud, mis kinnitavad, et Reformierakond on paljude silmis tõsiseltvõetavuse kaotanud. Kaja Kallas, kas partei juhid on mõistnud, et olukord on tõsine ja midagi tuleb ette võtta?

Valimised andsid meile tõepoolest mitu õppetundi. Saime valijatelt tugevaid signaale, aga nende lahtimõtestamine ja järelduste tegemine seisavad alles ees. Praeguseks on olnud ainult üks juhatuse koosolek, kus neid teemasid on käsitletud. Teeme seda kindlasti ka järgmistel nõupidamistel. Peame panema eri nägemused lauale ning püüdma täpselt aru saada, mis ikkagi on toimunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles