Viljandis tuleb saksa keele päev

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa suursaadik Christian Matthias Schlaga tuleb Viljandisse.
Saksa suursaadik Christian Matthias Schlaga tuleb Viljandisse. Foto: Margus Ansu / Postimees

Teisipäeval keerleb Viljandi Paalalinna koolis ja Viljandi gümnaasiumis ühel päeval kõik Saksamaa ja saksa keele ümber. Koos koolidega panid Saksa organisatsioonid kokku programmi, mis äratab ettelugemise, mängude ja projektidega huvi saksa keele ja Saksamaa vastu. Paalalinna koolile antakse sellel päeval üle Saksa esimese astme keelediplomi sertifikaat.

 „Meil on väga hea meel selle üle, et paljud Eesti õpilased otsustavad endiselt saksa keelt õppimise kasuks. Saksa keele päevaga soovime näidata, et meie keel on vahva ja pakub eelkõige tulevikuperspektiive,“ ütles Saksa suursaadik Christian Matthias Schlaga.

Suursaadik ise loeb algkooliõpilastele saksa lasteraamatust ette. Lisaks kutsub ta hariduse, halduse ja poliitika esindajaid arutelule, et rääkida saksa keelest ja selle positsioonist Eesti koolides.

Peale selle on programmis näiteks mäng Autobahn, mille käigus õpilased mööda Saksamaad reisides arvukaid ülesandeid lahendavad, vanematele õpilastele pakutakse mõistatusi, filme ning õppenõustamist.

Saksa keele päev on Saksa saatkonna, saksa keele ja kultuurivahendajate ühine projekt, millega äratatakse huvi Saksamaa ja saksa keele vastu. Osalevad Goethe instituut, saksa kultuuri instituudid Tartus ja Tallinnas, Saksamaa välismaise koolihariduse Keskus (ZfA) ja Saksa akadeemiline vahetusteenistus. Saksa keele päeva korraldatakse tänavu mitmes koolis üle kogu Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles