Maavalitsuse hoone saab valgussambad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Viljandi maavalitsus

Neljapäeva õhtust alates ehivad Viljandi maavalitsuse hoonet pimedal ajal valgussambad.

Viljandi maavanema sõnul soovitakse teoks saanud valgusefektiga tuua linnapilti juurde valgust ning tõsta esile maakonna kõige esinduslikumat riigihoonet. «Nüüd on meil oma sammastega maja,» rõõmustas Kruuse.

Idee hoone valgustamiseks sai maavanem muuseumi fotokogus säilinud 1928. aasta  ülesvõttest, millel on endine panghoone Eesti Vabariigi 10. aastapäeva tähistamiseks  elektrilampidega valgustatud.

Ideest teostuseni jõudmine võttis aega pisut üle poolteise aasta. Just niikaua kestis parima võimaliku tehnilise lahenduse, teostaja ning vajalike seadmete tellimine, ootamine ja paigaldamine.

Praegune Viljandi maavalitsuse hoone ning selle esine plats ehitati 1926. ja 1927. aastal arhitekt Karl Burmani projekti järgi Eesti Panga Viljandi osakonnale. Maja esimesel korrusel töötasid telegraaf, telefonikeskjaam ja postkontor. Teisel korrusel olid panga ruumid, kolmandal ametnike korterid ning keldrikorrusel kojamehe eluruumid ja laod.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles