Käppadega masti otsa roniv elektrik toob valguse tagasi

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrik Rein Hiob vallutab ühe elektrimasti teise järel, et uutel postidel taas elektriliini juhtmed isolaatorite külge kinnitada. Puust posti otsa ronimiseks on tal spetsiaalsed rauad, mille abil mees hõlpsasti kõlks ja kõlks ülespoole tööd tegema ronib.
Elektrik Rein Hiob vallutab ühe elektrimasti teise järel, et uutel postidel taas elektriliini juhtmed isolaatorite külge kinnitada. Puust posti otsa ronimiseks on tal spetsiaalsed rauad, mille abil mees hõlpsasti kõlks ja kõlks ülespoole tööd tegema ronib. Foto: Elmo Riig / Sakala

Neli ringi ümber isolaatori ja otste peale ka natuke, mõõtis elektrik välja kolm juppi alumiiniumtraati. Seejärel kinnitas ta traadivitsad vöö vahele ja ronis orava kergusega 12-meetrise elektrimasti otsa.

Mast oli uus. Päev varem paigaldatud. Mõnikümmend meetrit eemal olid kuused liinidele kukkunud ja need omakorda kolm betoonist elektriposti tükkideks tõmmanud. Nüüd on postide saatuseks utiil. Hiljem võetakse sõrestik välja ja materjal läheb taastootmisse.

Käsil on keskpinge

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles