Toiduabi jagamine peaks saama kindlama raami

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et praegu võivad toiduabi saada ka need, kellele see mõeldud ei ole, soovib sotsiaalministeerium järgmisest aastast korda muuta.
Et praegu võivad toiduabi saada ka need, kellele see mõeldud ei ole, soovib sotsiaalministeerium järgmisest aastast korda muuta. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Et maakonniti on Euroopa Liidu toiduabi jagatud erinevalt ning see on mõnes piirkonnas tekitanud nii jagajate kui abisaajate seas segadust, soovib sotsiaalministeerium leida kõigile maakondadele ühtse jagamismudeli või koordineerija.

Oktoobri algul Viljandi maavalitsusele saadetud kirjas lausus sotsiaalministeeriumi hoolekande osakonna peaspetsialist Katrin Maiste, et eelmisel perioodil said toiduabi jaotamist taotleda kõik heategevusorganisatsioonid, kes selleks soovi avaldasid, ning seetõttu tuli mitmes omavalitsuses ette, et toiduaineid tuli rohkem, kui abivajajaid leidus. Uuel eelarveperioodil on siht, et Euroopa Liidu toiduabi jaotab ühes omavalitsuses üks organisatsioon.

«See on avalik saladus, et toiduabi jõuab ka sinna, kuhu ta ei peaks jõudma,» nentis peaspetsialist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles