Suitsuandur vajab sagedast kontrollimist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lembo Siro

Päästeamet alustas esmaspäeval tuleohutuskampaaniat, mis rõhutab suitsuanduri vajalikkust. Teavituskampaaniaga tuletatakse meelde, kui tähtis on see, et suitsuandur oleks töökorras ja et seda tuleb ka regulaarselt kontrollida.

Tulekahjude statistikast on viimasel ajal hakanud välja joonistuma mõned muret tekitavad tendentsid. Näiteks põhilise riskirühma ehk eakate kodudes on olnud üha rohkem suitsuandureid, mis polnud tulekahju puhkemise ajal töökorras kas tühjenenud või välja võetud patareide tõttu. Halvemal juhul võetakse patarei tühjenemisest piiksudega märku andev andur laest üldse alla.

Päästeameti ennetustöö osakonna eksperdi Janek Innose sõnul on suitsuanduri patarei vahetamine eakatele sageli raske. Seepärast on tähtis, et kõik aktiivses eas inimesed oma lähedasi eakaid külastades kontrolliksid, et nende suitsuandurid oleksid töökorras.

Suitsuandurit peavad kontrollima regulaarselt kõik pered, veendumaks, et see hakkab tulekahju korral häiret andma. Kuigi kohustuslik on igas eluruumis üks andur, võiks neid olla siiski rohkem kui üks — ikka selleks, et perel oleks turvalisem olla oma kodus.

Eelmisel aastal tehtud uuringust selgus, et vaid pooled leibkondadest on viimase kuu jooksul kontrollinud kodus oleva suitsuanduri töökorras olekut. Tootjad soovitavad seda teha aga lausa kord nädalas. Kord kuus on miinimum ja rusikareegel on, et pigem kontrollida tihemini kui harvem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles