Repliik: Mõtte jõud

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigrid Koorep
Sigrid Koorep Foto: Peeter Kümmel / Sakala

«Miks alati minuga nii läheb?» kuulsin üht meest sel nädalal ühissõidukis kirumas. Pole küll teada, mis temaga juhtus, kuid ilmselgelt oli teda tabanud mingi häda. Igatahes paari minuti pärast leidsin end mõttelt: kuidas hakkab keegi ühtelugu kogema ebaõnne?

See saab enamasti alguse hirmust. Endale sisendatud mõttest, et minuga juhtub alatasa mingi jama, mul lihtsalt ei lähe hästi. Niisugusest mõttest laetuna tundubki ka pisim viperus tõestusena: näed, jälle tabas mind õnnetus! Väiksed hädad muutuvad sedaviisi suureks, sest iga kehvemat sorti olukord on toestatud ebaõnnestuja taustaga.

Mõeldes aga teisipidi, et mul läheb ju tavaliselt hästi ja sageli tuleb ette õnnelikke juhuseid, anname endale positiivset hoogu. Iga väiksemgi asi, mis läheb paremini, kui olime planeerinud, annab kinnitust saatuse soosingust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles