Kommentaar: Jõudu, seltsimehed!

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Raba
Rannar Raba Foto: Elmo Riig / Sakala

Kord proovis üks Viljandi mees ettevõtjana läbi lüüa. Pingutas mis ta pingutas, aga kõik algatused jooksid liiva ja firmad läksid järjepanu pankrotti. Lõpuks lõi mees ärile käega, astus naise soovitusel juhtivasse erakonda ning hakkas üllatuslikult väga kiiresti karjääri tegema.

Pärast seda, kui ta oli end Tallinnas kena riigipalga eest ministeeriumi eesotsas sisse seadnud, hakkasid sõbrad napsiklaasi taga uurima, milles peitub niisuguse peadpööritava edu saladus. «Siin pole midagi keerulist! Piisab teadmisest, et kõik, mis erasektoris viib pankrotti, annab poliitikas tuult tiibadesse,» sedastas mees ning valas muheldes kaimudele järgmise pitsi jahedat hundijalavett välja.

Vaadates peatselt lõppeva valimiskampaania tooni, võib arvata, et eelnev polegi ehk päris nali. Alusetuid ja totravõitu lubadusi ning sekka lausa ebaadekvaatsena näivat käitumist on olnud küllalt, uskumaks, et vähemalt üks osa poliitikutest seesugusest filosoofiast juhindub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles