Maavalitsuse saalis valgustatakse koolireformi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kreitzberg
Peeter Kreitzberg Foto: Margus Ansu

Täna, 22. aprillil korraldab valimisliit Kodune Viljandi maavalitsuse saalis avatud arutelu Viljandi koolireformi kava üle. Kell 18 algavale debatile on oodatud kõik huvilised.


Viljandisse esinema kutsutud riigikogu kultuurikomisjoni esimehe Peeter Kreitzbergi sõnul on õpilaste arvu drastiline vähenemine toonud kaasa selle, et koolivõrgu korrastamisest on saanud kõige kuumem haridusteema.

«Koolivõrgu korrastamine omavalitsuste initsiatiivil on igati tervitatav. Küsitavaks osutub aga üksikute riigikoolide loomine riigi täiendava rahastamise toel, mis seab koolid ebavõrdsesse olukorda,» rääkis Kreitzberg. «Enne kopa maasselöömist vajab selgeksrääkimist, kas loodava Viljandi riigigümnaasiumi puhul on tegu kitsa poliitprojektiga, kompenseerimaks gümnaasiumi ja põhikooli sundlahutamise ebaõnnestumist, või hoopis tõsise üle-eestilise haridusprojektiga.»

Lisaks tutvustab Kreitzberg riigikogu menetluses olevat uut põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse eelnõu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles