Kolm kulusüütajat jäi Jämejalas vahele

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulupõleng
Kulupõleng Foto: Elmo Riig / Sakala

Reedel ja laupäeval pidid päästjad kustutamas käima tervelt seitset tulekahju, neist suurim küündis seitsme hektarini.

Kui enamasti saavad kulupõlengud alguse hoolimatusest, siis vähemalt ühel korral oli tegemist tahtliku süütamisega.

Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik rääkis, et reedel kell 17.31 kutsuti tuletõrjujad Pärsti valda Jämejalale, kus põles 100 ruutmeetrit kulu. Sündmuskohal saadi kätte ka kolm kulule tule otsa pannud poissi, kes anti üle politseile.

«Kulupõletamine on keelatud ning kulu süütamine karistatav. Keelust üleastujat ähvardab 18 000-kroonine trahv ja tasuda tuleb ka keskkonnakahju,» hoiatas Kiik. «Palume vanematel lastele selgitada, et kulusüütamine on ohtlik, loodust kahjustav ning karistatav.»

Samal pärastlõunal said pritsimehed veel kaks väljakutset: kell 15.12 põles 300 ruutmeetrit kulu Viljandis Vikerkaare tänaval ja kell 18.54 200 ruutmeetrit Viljandis Musta tee ääres.

Laupäeval põles kulu lausa neljas kohas: kell 11.12 Tarvastu vallas Villa külas, kell 12.10 Paistu vallas Aidu külas, kell 13.39 Karksi vallas Allaste külas ja kell 14.48 Abja vallas Laatre külas.

Kui Villa külas olnud tulekahju pindala jäi vaid paarisaja ruutmeetri kanti, siis ülejäänud olid mõõdetavad juba hektarites. Suurimaks osutus Laatre kulupõleng, mis hõlmas seitset hektarit.

«Enamus tulekahjudest said alguse hoolimatust lõkke põletamisest,» tõdes Kiik. «Tuulise ilmaga on lõkke tegemine keelatud ning ohutusnõuete eirajat ähvardab trahv kuni 18 000 krooni. Lisaks peab süüdlane tasuma keskkonnakahju.»


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles