Euroopa Disneyland kutsub Viljandimaa noori praktikale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne Olustvere ametikooliga tutvumist värbasid Pariisi Disneylandi töötajad eesotsas Amanda Findikianiga (vasakul) Tallinnas tööjõudu suvehoojaks.
Enne Olustvere ametikooliga tutvumist värbasid Pariisi Disneylandi töötajad eesotsas Amanda Findikianiga (vasakul) Tallinnas tööjõudu suvehoojaks. Foto: Peeter Langovits

Pärast eelmisel nädalal Tallinnas tehtud tööintervjuusid sõitsid kolm Pariisi Disneylandi töötajat Olustverre, et arutada sealse ametikooli noorte praktikavõimalusi Prantsusmaal.


Pariisi Disneyland palkab igal aastal oma ettevõttesse töötajaid kogu maailmast ning tänavu värvati inimesi ka Eestist.



Möödunud nädalal Tallinnas aset leidnud kohtumistel tutvustasid firma esindajad huvilisetele eelseisvat tööd ja vestlesid kohasoovijatega.



Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli välissuhete koordinaatori Aino Saavaste sõnul on Disneylandil eraldi osakond, kus tegeldakse töötajate väljaõppega.



«Et Olustvere ametikooli on Prantsusmaa kui kokanduse kodumaa alati huvitanud, võtsime ühendust Disneylandi töötajate osakonna juhataja Amanda Findikianiga,» selgitas Saavaste. «Juhataja oli meie huvist meeldivalt üllatunud ja pakkus praktikakohtade võimalust turismi eriala õpilastele. Lisaks soovis ta näha üht Eesti ametikooli, kus koolitatakse kokkasid.»



Läinud neljapäeval tegidki kolm Disneylandi töötajat maaturismi eriala teise kursuse õpilaste abiga tutvust Olustvere kooli ja mõisaga ning reedel rääkisid külalised õpilastele Pariisi Disneylandist.



Aino Saavaste sõnul tunnevad ametikooli õpilased Prantsusmaal praktiseerimise vastu huvi, kuid kohasaamine takerdub paraku vähese prantsuse keele oskuse taha.



«Tuleb tõdeda, et suurrahvas valdab vaid emakeelt,» nentis välissuhete koordinaator ja tsiteeris Amanda Findikiani sõnu: «Mul pole ühtki peakokka, kes räägiks nendega inglise keelt.»



Parim pakkumine, mille kool sai, on nelja õpilase kahenädalane praktika jõuluaegses Disneylandis.



«Osalemise tingimuseks on elementaarne prantsuse keele oskus,» kõneles Aino Saavaste. «Jagame neid praktikakohti Viljandi ühendatud kutsekeskkooli õpilastega, et võimalus välispraktikaks oleks mõlemal koolil.»



Välissuhete koordinaatori sõnul kohtuvad Disneyland Pariisi köögipoolel erialapraktikaks noored kogu maailmast. Kõige vähem kohtab seal prantslasi.



«Meie mõistes on Prantsusmaal kokkade väljaõpe rohkem teoreetiline: õppekava lubab vaid neli nädalat praktikat aasta kohta,» selgitas Aino Saavaste. «See annabki teiste maade noortele praktiseerimisvõimaluse. Kes


Viljandimaa õpilastest seda kasutada söandab, sõltub suuresti neist endist ja prantsuse keele omandamise tahtest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles