Linnapea autasustas Maramaa võistluse võitjaid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnapea Kalle Jents (keskel) koos XIX August Maramaa nimelise matemaatikaülesannete lahendamise võistluse võitjatega.
Viljandi linnapea Kalle Jents (keskel) koos XIX August Maramaa nimelise matemaatikaülesannete lahendamise võistluse võitjatega. Foto: Elmo Riig / Sakala

Teisipäeval olid Viljandi raekotta kutsutud August Maramaa matemaatikaülesannete lahendamise võistluse võitjad, kes said silmapaistva tulemuse eest auhinnaks nimelise meene.


Legendaarsele Viljandi linnapeale August Maramaale pühendatud võistlust peeti üheksateistkümnendat korda. See oli traditsiooniliselt veebruaris maagümnaasiumis ning võitjad kutsuti raekotta autasustamisele 6. aprillil, Maramaa 129. sünniaastapäeval.



Viljandi linnapea Kalle Jents pani oma kõnes noortele südamele, et nad ei jääks loorberitele puhkama, vaid tegeleksid matemaatikaga edasi. «Loodame, et saate kunagi neid teadmisi ka Viljandi linna hüvanguks kasutada,» sõnas ta.



Vastuvõtule kutsutud õpilasi, nende vanemaid, õpetajaid ja võistluse korraldajaid tervitas ka Viljandimaa omavalitsuste liidu esimees Ene Saar.



Linna haridus- ja kultuuriameti juhataja Katrin Mändmaa sõnul pääsevad võistlusele maakonna matemaatikaolümpiaadil häid tulemusi saanud õpilased.



«Seekord oli võistlejaid rõõmustavalt paljudest koolidest: lisaks Viljandi kolme gümnaasiumi õpilastele lahendasid ülesandeid Tääksi, Kildu, Abja, Suure-Jaani ja Võhma kooli noored,» sõnas ta.



Iga esikolmikusse jõudnud noor sai auhinnaks klaasist kuubiku, millele on graveeritud tema nimi.



Kalle Jentsi ja Katrin Mändmaa sõnul otsustas linnavolikogu novembrikuu istungil rahalise autasu asendada mälestusesemega eetilistel kaalutlustel.



«Leidsime, et õpilasvõistlustel preemiaid anda ei ole hea: see õhutab lapsi raha üle tähtsustama,» selgitas Mändmaa.



Tänavuse August Maramaa nimelise matemaatikaülesannete lahendamise võistluse võitjad


VII ja VIII klassi arvestuses

1. koht Marten Visnap Jakobsoni gümnaasiumi VII klassist


2.-3. koht Taavet Kutsar maagümnaasiumi VIII klassist


2.-3. koht Getter Põru Jakobsoni gümnaasiumi VII klassist



IX ja X klassi arvestuses

1. koht Tanel Kiis Jakobsoni gümnaasiumi X klassist


2. koht Rivo Allik Jakobsoni gümnaasiumi X klassist


3. koht Els Heile maagümnaasiumi IX klassist.



XI ja XII klassi arvestuses

1. koht Taavi Tiido Jakobsoni gümnaasiumi XI klassist


2. koht Juhan Rehand Jakobsoni gümnaasiumi XII klassist


3. Risto Reinhold Jakobsoni gümnaasiumi XII klassist




Kommentaarid
Copy
Tagasi üles