Kolm maavanemat otsisid üheskoos lahendusi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõupidamist juhatas Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev.
Nõupidamist juhatas Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev. Foto: Margus Ansu

Teisipäeval kohtusid Jõgeva maavalitsuses Jõgeva, Järva ja Viljandi maavanem, arutades kolme maakonna ühesuguseid probleeme ja otsides koos võimalusi nende lahendamiseks. Kokku lepiti ka kahe järgmise nõupidamise teemad.


Nõupidamist juhatanud Jõgeva maavanema Viktor Svjatõševi sõnul andis kohtumiste sarjaks tõuke hiljuti avaldatud Eesti inimarengu aruanne.

«Eesmärk on ühise mõttetöö tulemusena leida head ideed, mis aitavad põllumajanduspiirkondadena tuntud maakondi arendada nii, et inimesed sooviksid neis piirkondades elada, töötada ja pere luua,» selgitas Svjatõšev. «Mitme maakonna koostööna esitatud kohalikku elu edendavad ettepanekud saavad valitsuses kindlasti suuremat tähelepanu, kui pälviksime neid ükshaaval välja pakkudes.»

Paaritunnise kokkusaamise vältel arutlesid kolm maavanemat ning maavalitsustes arengu ja planeerimisega tegelevad spetsialistid elanike rände, sisemajanduse kogutoodangu kajastamise, ääremaastumise ja kvaliteetse elukeskkonna üle. Samuti käsitleti maavalitsuse rolli maakonna arengu suunamises, haridusreformi, haldusterritoriaalse jaotusega seotud küsimusi ja muud.

Ühiselt tõdeti, et kolmel Kesk-Eesti maakonnal on mõistagi palju erinevusi, kuid on ka palju samalaadseid probleeme, millele on viidatud inimarengu aruandes.

Mai algul on maavanematel plaanis kokku saada Paides, et kuulata inimarengu aruande regionaalset arengut ja elukeskkonda puudutava peatüki ühe autori, konsultatsiooni- ja koolituskeskuse Geomedia konsultandi Rivo Noorkõivu ettekannet. Tema käest soovitakse ühtlasi lähemalt kuulda aruande koostamise põhimõtete ja kriteeriumide kohta.

Aprilli lõpul on maavalitsuse ametnikel kavas kohtuda Viljandis, kus võetakse koos haridus- ja teadusministeeriumi asekantsleri Kalle Küttisega vaatluse alla haridusküsimused. Muu hulgas on kõneks riigigümnaasiumi asutamine Viljandis ja see, kas samamoodi peaks toimima ka mujal. Jõgevamaal näiteks arutavad seda teemat valitsuse tasandil Jõgeva ja Põltsamaa linn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles