Tantsuansamblite maratoni võitis Hero

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel peetud bändide päeva esimese preemia sai ansambel Hero, teine koht läks Günfile ning kolmandat jagasid Nightlight Duo ja Viljandi Dixieland Band.

Hero juht Priit Alvre ütles, et ansambli kava oli kokku pandud stiilipuhastest tantsulugudest. "See on ju eelkõige tantsuansamblite võistlus, seepärast valisime traditsiooniliste rütmidega valsi, fokstroti, samba ja dzhaivi — peamiselt lääne lood, sest eesti tantsumuusika meil ju peaaegu puudub," rääkis Alvre.

Hero liikmed on veel Piret Otsla, kes lõpetas mullu Viljandi Kultuurikolledzhi ja õpib praegu Eesti Muusikaakadeemias kompositsiooni, ning Georg Otsa nimelise Muusikakooli kitarri eriala lõpetanud Viktor Harrik, kellele sobivad Priit Alvre sõnul suurepäraselt ladinaameerika lood. Viktor Harrik sai zhüriilt ka parima instrumentalisti tiitli.

Parimad naislauljad olid Ly Lumiste ja Tatjana Mihhailova (Nightlight Duo), kes on tuntud ka kui Eurovisooni lauluvõistluse rahvuslikus voorus kantriloo esitajad.

Parim meessolist oli Gunnar Kõpp Gildist ning parima valsi esitas Lustipill.

Zhürii jagas ka eriauhindu: koolinoorte ansambel Metanool Mustlast sai parima üllataja auhinna, parim lavashõu oli Boomeril ja trummide taga liikus kõige paremini Lustipilli mees Villem Meltsas.

Tänavu töötasid zhüriis helilooja ja pianist Urmas Lattikas, Viljandi Kultuurikolledzhi õppejõud ja kitarrist Jan Viileberg ning muusikaõpetaja Pille Prost.

Zhürii esimees Lattikas on lubanud "Sakalas" bändide päeval üles astunud ansamblite, pillimeeste ja lauljate kohta ka konkreetseid kommentaare anda.

Hero juht Priit Alvre rõhutas omalt poolt nn. pilllimeeste klubi vajalikkust. "Võistlus võistluseks, eks me konkureerime üksteisega siin endale tööd leides ju niikuinii, aga hea nõu ja analüüs kuluvad hädasti ära," ütles ta.

Tantsuansamblite maratoniks kujuneva õhtu üks traditsioone on olnud ka publiku eelistuse teatavaks tegemine. Peoliste esitatud sedelites korra loomine setitas bändide päeva esimeseks ansambliks Boomeri, teiseks Nightlight Duo ja kolmandaks Metanooli.

Meeldivamad naissolistid olid Hele Saareoks, Ly Lumiste ja Tatjana Mihhailova ning Sirje Rein. Paremad meessolistid Avo Ailt, Priit Alvre ning Are Jürima ja Aleksander Dubbelman.

Kultuurimaja andis oma eripreemia ansamblile Eve-Projekt ja omavalitsuste liidu eripreemia teenis välja solist Sirje Rein.

Aime Jõgi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles