Varese sild väljus remondist

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alates eile hommikust saavad huvilised taas Viljandi lossimägedesse jalutada mööda Varese silda, mis on läbi teinud põhjaliku uuenduskuuri.

Lossimägesid ja südalinna ühendava Varese silla remont kestis veidi üle kuu aja.

Viljandi Linnavalitsuse pressiesindaja sõnul anti renoveerimistööde käigus sillale taas esialgne välisilme, vastupidavuse tõstmiseks on aga lisatud raudkonstruktsioonid.

Linnamajandusameti peaspetsialisti Aleksander Müüri ütlemist mööda läks silla kordaseadmine maksma 117 000 krooni ning renoveerimistöid tegi aktsiaselts Pärlin.

Linnavalituse pressiesindaja sõnade kohaselt otsustas Viljandi volikogu Kirsimäe ja Lossi tänava ühendamiseks silla ehitada 1925. aastal. Projekti koostas tol ajal Poolas Gdanski ülikoolis õppiv Johannes Fuks.

Kuigi sillale nime panemiseks korraldati konkurss ja rohkem poolehoidu võitis nimetus Lossi sild, hakkas rahvas seda kutsuma ehitusaegse linnapea Jaan Varese järgi.

Liisi Seil

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles