Kirjeldus­tõlkide koolitus saab kiita

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keiu Org kinnitas, et Viljandis tehtud kirjeldustõlkide ja kirjeldustõlke konsultantide koolitus oli esimene omataoline Eestis.
Keiu Org kinnitas, et Viljandis tehtud kirjeldustõlkide ja kirjeldustõlke konsultantide koolitus oli esimene omataoline Eestis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänasel valge kepi päeval tunnustab Eesti pimedate liit Tallinnas peetaval tänuüritusel aasta teo tiitliga Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia kirjeldustõlkide ja kirjeldustõlke konsultantide koolitust.

Aasta algul aset leidnud koolitusel valmistati ette kümme tõlki ja neli kirjeldustõlke konsultanti, keda on võimalik kutsuda teatrisse, galeriisse, muuseumi või kinno, et teha üritus kättesaadavaks nägemispuudega ja lugemisvaegustega inimestele, eakatele ja neile, kes ei suuda haarata visuaalseid tervikuid.

«Koolitust valmistati ette neli aastat, kuni saime selle lõpuks käima lükata,» rääkis Viljandi kultuuriakadeemia täiendusõppe spetsialist Keiu Org. «Sellele tuli isegi rohkem inimesi, kui olime oodanud. Järelikult on vajadus suur ja praegu soovitakse isegi järelkoolitust.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles