Repliik: Paralleeluniversum

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Sarv
Tiina Sarv Foto: Erakogu

Hiljuti näitas Kanal 2 filmi USA korvpallurite sõidust Põhja-Koreasse. Sealset uskumatut absurdsust kommenteerides öeldi mitu korda vaikselt mikrofoni: «Paralleeluniversum!»

Ühtegi praegu planeedil Maa eksisteerivat riiki ei saa selle monstrumiga võrrelda, rääkimata Eestist. Aga kui pärast filmi lõppu ilmus ekraanile üks meie enda parteijuht, kes juhtumisi polnud Edgar Savisaar, ja hakkas fanaatilisel ilmel skandeerima valimisloosungeid, tekkis hetkeks tunne, et film polegi veel läbi. Tulid meelde kõik need pastaka- ja tikutoosijagajad, kringliga ühelt pensionäride ürituselt teisele tõttajad ning haisuvaba Viljandi lubajad.

Oma universumisse jõudsin tagasi alles hiljem peenra ääres kükitades, küüslauke maha pannes ja usinalt maad ülessonkinud muttide peale vihastades. Rästas laulis õunapuu otsas täiest kõrist. Ju oli tal hea meel, et nii palju õunu vana kõrge puu otsast korjamata jäi ja tal on veel tükk aega, mida noka vahele võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles