Viljandimaa noortalunikud olid kõige innukamad rahaküsijad

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pool noortaluniku toetuse summast tuleb kulutada oma majapidamises põhivahendite tarvis, näiteks hoone ehitamiseks või traktori ostmiseks. Traktorit soetada soovisid Viljandimaa taime- ja loomakasvatajad taotluste põhjal kõige enam.
Pool noortaluniku toetuse summast tuleb kulutada oma majapidamises põhivahendite tarvis, näiteks hoone ehitamiseks või traktori ostmiseks. Traktorit soetada soovisid Viljandimaa taime- ja loomakasvatajad taotluste põhjal kõige enam. Foto: Marko Saarm / Sakala

Novembri keskpaigas saab selgeks, kuidas jaotatakse põllumajandusliku tegevusega alustavate noorte ettevõtjate toetuseks tänavu ettenähtud neli miljonit eurot.

Raha soovib tänavu 230 Eesti noortalunikku ja taotletav kogusumma on ligi üheksa miljonit eurot. Viljandimaalt küsib toetust 32 noortalunikku summas 1 257 619 eurot. Nii palju selle toetuse tahtjaid pole üheski teises maakonnas ja ka taotletav kogusumma on siin kõige suurem.

Viljandimaale järgnevad Lääne-Virumaa 24 ja Saaremaa 23 taotlejaga. Seal on raha küsitud suurusjärgus 900 000 eurot. Näiteks Läänemaal kirjutas aga noore ettevõtja toetuse saamiseks äriplaani kaheksa inimest ja Ida-Virumaal soovivad kolm noortalunikku kokku 104 780 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles