Algo Kärp ootab hädadest prii hooaega

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roiete mõrast paranenud Algo Kärp loodab järgmisel suusahooajal ennast vigastustest eemal hoida.
Roiete mõrast paranenud Algo Kärp loodab järgmisel suusahooajal ennast vigastustest eemal hoida. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Viljandi suusaklubi liige Algo Kärp lõpetab võistlushooaja eeloleval nädalavahetusel Soomes.


Pühapäeval Haanjas peetud Eesti murdmaasuusatamise ühisstardist 50 kilomeetri klassikasõidus jäi ta lõpuheitluses Jaak Maega peale ja pälvis hõbemedali. Meistriks kroonitud Andrus Veerpalu edestas neid ligemale minutiga.



Selles, et Jaak Mae enne finišit komistas, Algo Kärp endal süüd ei näe.


«Tegelikult pole mind keegi süüdistanudki, lihtsalt võistlusjärgsest meediakajastusest võis jääda selline mulje,» rääkis ta. «Küsisin pärast sõitu Maelt endalt. Tema mind ei süüdistanud ja probleemi ei näinud.»



Ebaõnnestunud olümpiamängude järel tegi Algo Kärp eduka sõidu ka 22. märtsil Saksamaal Bodenmaisis Euroopa meistrivõistluste etapil: ta lõpetas klassikatehnikas Skadi Loppeti maratoni kolmanda kohaga.



«Valu ja piin on taandunud,» nentis Tarvastu vallast pärit suusataja, kel Vancouveri mängude järel diagnoositi kahes roides mõra.



Trauma sai ta kuu enne olümpiamänge võistluseelsel soojendussõidul konkurendiga kokku põrgates.



«Enne Kanadasse lendamist paistis vigastus taanduma hakkavat. Võistluspaigas muutus aga seis taas kehvemaks,» meenutas Kärp. «Starti minnes summutavad ootusärevus ja adrenaliin valu, võistluse edenedes aga hasart taandub ja algavad piinad. Nii ebaõnnestusidki mu sõidud täielikult.»



Ületuleval nädalal 25-aastaseks saav suusamees tunnistas, et on hädadest ja vigastustest kõnelemisest tüdinud ning loodab edaspidi rääkida rohkem saavutustest kui tervisest.



«Millalgi peab ju õnn naeratama. Ehk juba tuleval hooajal suudan tervena püsida,» lausus ta, kuid lisas, et ainult õnnele lootes ükski sportlane talvehooajal terve ja vormis ei püsi.



Oskus sümptomeid ette näha ja esimestele ohuilmingutele kiiresti tähelepanu pöörata kujuneb Algo Kärbi sõnul välja kogemustega ning enda arvates kogus ta noid tänavu tublisti.



«Tõenäoliselt oleksin saanud sügisest põlvelõikust veid ratsionaalsema ja mõistlikuma treenimisega vältida,» tõi mees näite. «See on aga tagantjäreletarkus.»



Hooaja viimase võistluse teeb Algo Kärp eeloleval nädalavahetusel Põhja-Soomes. Seejärel saab ta veidi hinge tõmmata, et siis uue innuga asuda valmistuma järgmiseks suusa-aastaks.



«Üldiselt oli lõppev hooaeg ebaõnnestumine, FIS-i (rahvusvaheline suusaliit — toim) reitingutabelis olen ma aga praegu oma karjääri parimal kohal,» võttis Viljandimaa edukaim suusataja jutu kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles