Kalamees vajus Viljandi järvel läbi jää

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad tõid läbi jää vajunud mehe kaldale. Foto on illustratiivne.
Päästjad tõid läbi jää vajunud mehe kaldale. Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Teisipäeval kell 14.36 sai Lõuna-Eesti häirekeskus teate, et Viljandi järvel on kalastaja läbi jää vajunud. Päästjatele helistas mehe appikutseid kuulnud inimene.


Hädalisele tõttasid appi Viljandi keskkomando päästjad, kes läksid redelite abiga jääle. Nad aitasid mehe sobivasse asendisse, et too ei nõrkeks, ning tõid seejärel ta ujuvlauaga õnnetuskohalt ära.

Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik ütles, et kalamees oli läbi jää vajunud Karja tänava lähedal umbes 30 meetri kaugusel kaldast ja tal tuli jääseervale toetudes abi oodata umbes veerand tundi.

«Kuigi mees oli paksudes rõivastes, mis ilmselt aitasid kehasooja hoida ja ka jääserval püsida, oli ta päästes üsna nõrkenud,» rääkis Kiik. Kannatanu oli algul päästetööde juhi autos, seejärel aga läks kiirabiautosse läbivaatamisele. Ta viidi edasi Viljandi haiglasse, kust ta mõne tunni möödudes koju lasti.

Kiik ütles, et sel kevadel pole Lõuna-Eesti päästjatel läbi jää vajunud inimesi veel päästa tulnud, küll aga on nad aidanud hätta sattunud koera.

«Praegu on Viljandi järvele ohtlik minna, sest näiteks õnnetuskohal oli jää juba täiesti tume,» rääkis sündmuskohal käinud politseikomissar Kaitho Pilt. Üks päästetöid uudistanud viljandlane rääkis, et oli hiljuti kalastajat märganud vaid umbes viie meetri kaugusel Kösti oja suudme lahvandusest.

Teisipäeval kell 16 oli Viljandi rannavalvuri vaateväljas neli kalastajat. Valvuri sõnul on kalda ääres juba lahtine vesi ning kalastajad lähevad jääle sildade juures.

Päästeteenistus palub inimestel hoiduda jääle minemisest. Soojade ilmade mõjul muutuvad jääolud tundidega ja jääle kogunev vesi muudab olud veelgi eluohtlikumaks. Abi kohalejõudmine võtab aega, kuid külma vette sattunud inimene kaotab tegutsemisvõime minutitega. Lapsevanematelt palutakse erilist tähelepanelikkust. Lastel tuleb keelata veekogule minek ning selgitada neile jääga seotud ohtusid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles