Omanik poetas surnud kanad tee äärde

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surnud kanad olid visatud prügikotiga Viljandi—Rõngu maantee äärde lumele.
Surnud kanad olid visatud prügikotiga Viljandi—Rõngu maantee äärde lumele. Foto: Elmo Riig / Sakala

Üks Viljandis tööl käiv inimene teatas toimetusele, et Viljandi-Rõngu maantee äärde Ekseko ja Kangilaski bussipeatuse vahele põllule on poetatud mustad prügikotid loomsete jäätmetega.


Kotid on seal olnud umbes nädal aega, kuid need pole helistaja hinnangul lumest välja sulanud, vaid pigem hakkavad päikese käes sellesse vajuma.

Ühest kotist on metsloomad välja tirinud kopsaka kana, teine kott aga on kindlalt kinni sõlmitud, kuid tõenäoliselt on selleski surnud kodulinde või -loomi..

Leiust on teada antud keskkonnnainspektsioonile, kust omakorda lubati teavitada veterinaar- ja toiduametit. Keskkonnainspektsiooni Viljandi büroo juhataja Naima Tääri arvates ei saa asukoha järgi otsustades tegu olla Väike-Maarja tehasesse saadetavate loomsete jäätmetega, mida tuuakse sageli tee äärde, kust tehase auto need üles korjab.

Lume sulades tuleb igal kevadel nähtavale kümneid prügikotte, mida lagastajad on talve jooksul loodusesse sokutanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles