Koturnijad ja Jaana Kukk pürivad parimaiks

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.


Lavastuse "Koturnijad ehk Kui nalja ei saa, siis meie ei mängi" edu aina kestab.Kultuurkapitali teatri aastaauhindade nominentide hulgas kandideerivad Ugala näitlejad kahes kategoorias: Jaana Kukk naiskõrvalosa auhinnale ja "Koturnijate" trupp eriauhinnale.

Jaana Kuke puhul on märgatud koguni kaht kõrvalosa: Filomenat "Dekameronis" ja Trallat "Toomas Nipernaadis".

"Nii hea meel on, et kulmud on laes!" naeris Jaana Kukk eile pärast seda, kui oli värskest uudisest kuulnud.

Küsimusele, mida ta ise neist rollidest arvab, vastas näitlejanna, et "Dekameroni" puhul on väga kosutav meenutada Aserbaidzhaani lavastaja Vagif Ibrahim-oglu käe all töötamise aega. "See oli küll napp, kuid siiski jõudsime aimu saada neist meetoditest, millega ta töötab — kuidas näitlejal on võimalik oma jõudu säästlikult rakendada ja palju palju muud."

Tralla rolli puhul tänab Jaana Kukk "Toomas Nipernaadi" lavastajat Peeter Tammearu.

"Ta vist leidis sellesse ossa õige näitleja," arvas näitlejanna. "Mõistan Trallat. See valu, mida ta "Toomas Nipernaadi" loos läbi elab, on mullegi väga tuttav."

Sõnalavastuste eriauhinnale kandideerijate hulgas on lavastuse "Koturnijad ehk Kui nalja ei saa, siis meie ei mängi" trupp. Kuut näitlejat peetakse tunnustuse vääriliseks särava originaalloomingu eest teatritee alguses.

"Koturnijate" lavastaja Maria Soomets ütles, et nii kõrget ambitsiooni, nagu on Eesti teatri aastaauhinna nominentide hulka pääsemine, neil küll ei olnud.

"Me ei uskunud sedagi edu, et saalid on aasta aega järjest puupüsti täis," rääkis Soomets. "Ju siis selles loos ikka midagi on, kui see publiku teatrisse tõmbab."

Siiski arvas Soomets, et Von Krahli Teatri näitetrupi kõrval, kes samale eriauhinnale kandideerib, nad kindlasti kahvatuvad.

"Usun, et meie puhul peetakse tunnustuseväärseks eelkõige teatrikoolist tulnud kuue inimese rõõmsat koostööd," lausus ta lõpuks.

Parimad selguvad 27. märtsil Eesti teatri peol, mis leiab aset Ugalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles