Vaheaega aitavad täita mitmesugused üritused

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavuse noortenädala üks uhkemaid üritusi on Baltikumi suurim tõukerattavõistlus, mis leiab aset esmaspäeval ja teisipäeval Viljandimaa noortekeskuse ekstreemhallis.
Tänavuse noortenädala üks uhkemaid üritusi on Baltikumi suurim tõukerattavõistlus, mis leiab aset esmaspäeval ja teisipäeval Viljandimaa noortekeskuse ekstreemhallis. Foto: Elmo Riig

Järgmise laupäevani pakub Viljandimaa noortekeskus koolivaheaega veetvatele õpilastele hulgaliselt ettevõtmisi, alates traditsioonilisest kesköisest korvpallivõistlusest kuni Baltikumi parimate tõukerattasõitjate jõuproovini.


Noortekeskuse juhi Mart Saare sõnul on noortenädala formaat endine ja ka suurem osa koostööpartnereid on samad. «Uudne on tänavu vaid see, et kavas on ava- ja lõpuõhtu Viljandi kultuurimajas,» lausus ta.



Avaõhtut läbiv teema on taaskasutus. Korraldaja Karita Tilga jutu järgi näitavad seal oma loomingut noored moeloojad maagümnaasiumist ja Kitzbergi koolist.


«Nende mitu kollektsiooni oli just taaskasutuse teemal ja nii arendasime seda ideed edasi,» rääkis ta.



Armina Womani meeskond aga demonstreerib, kuidas on võimalik kasutatud rõivaste kauplustest leitud esemeid moekalt kombineerida.



Kultuurimaja fuajees saab teoks väike laat, kus käsitöömeistrid pakuvad omavalmistatud esemeid. Toimuvad ka töö- ja õpitoad.



Järgmisel laupäeval tõmbab noortenädalale kriipsu alla lõpuõhtu, kus hakkavad võistu plaate keerutama diskorid Viljandi ja maakonna koolidest.



Väiksematele huvilistele ja peredele pakuvad üritusi Viljandi linnaraamatukogu ja Päikesekillu perekeskus. Raamatukogus saab lugeda ja meisterdada ning videoruumis lastefilme vaadata. Päikesekillu keskuses on võimalik mängida lauamänge, osaleda taaskasutuse loovuspäeval ning kaubelda lasteasjade täikal.



«Linnaraamatukogu ja Päikesekillu perekeskus on noortenädala korraldamisel alati head partnerid olnud,» kiitis Mart Saar.



Traditsioonilised noortenädala ettevõtmised on korvpallivõistlus «KeskööKoss», mis leiab aset Viljandi spordihoones, ja võrride võidusõit vanalinnas.



«KeskööKoss oli kunagi Tartu-keskne üle-eestiline üritus, kuid haarasin sellest kinni ja võtsin selle noortenädala kavva. Tundub, et noortele see meeldib, sest kirjas on paarkümmend võistkonda, kes mängivad kolm kolme vastu õhtul kaheksast peaaegu südaööni välja,» rääkis Saar. «Vahepalasid esitavad tantsutrupid.»



Võrride võidukihutamine vanalinnas on varem olnud noortenädala avaüritus, kuid tänavu paneb see nädalale punkti. Uuendusena osalevad seal ka rollerid.



«See tekitab kindlasti elevust, sest varem on võistelnud vaid võrrid,» arvas Saar.



Kahe volikogu, Viljandi linnavolikogu ja noortevolikogu võistlus on Mart Saare kinnitusel noortenädalasse kuulunud juba mitu aastat. On mängitud jalgpalli ja peetud teatevõistlust. Sel kolmapäeval on aga linnavalitsuse saalis ka noortevolikogu ümarlauanõupidamine.



Viljandi linnavolikogu liikme ja noortevolikogu juhi Juhan Nöpsi sõnul on seal avalikul arutelul Viljandi arengukava.



«Arutlusel on eelkõige see osa, mis puudutab noori,» täpsustas ta.



Neljapäeval ja reedel korraldavad tantsukompanii JJ-


Street liikmed BB ja Laurts huvilistele Paalalinna gümnaasiumis koolituse «Tänavakultuur ja tantsustiilid». Reede pärastlõunal toimub sealsamas ka «JJ-Street Fight Club», kus Lauri Liiv, Arti Martin ja Filipp Vinograd tutvustavad taipoksi võtteid.



Reede õhtul kutsub JJ-Street grupp «Baltic Sessioni» warm-up battle’ile, kus tutvustatakse nii hiphoppi kui newstyle’i.



Omamoodi uhke üritus on Baltikumi suurim tõukerattavõistlus. Trikitajad asuvad üksteiselt mõõtu võtma esmaspäeval ning samal õhtul astub üles ka Viljandi räppar Ofi, kes esitleb oma singlit «Mäng ja kirg». Parimad tõukerattasõitjad selguvad teisipäeval finaalis.



Koostöös kultuuriakadeemiaga leiab kahel päeval aset rakendusteatrite konverents. Etendused ja töötoad toimuvad akadeemia mustas saalis, neljapäeval saab noortekeskuses vaadata VAT Teatri Foorumgrupi etendust.



«Varem polegi noortenädala ajal kultuuriakadeemiaga ühiseid tegevusi olnud, kuid tänavu langesid need ettevõtmised kenasti kokku ja koostöö on meeldiv,» tõdes Mart Saar.



Enamik noortenädala üritusi on tasuta. 25-kroonine pääse tuleb lunastada JJ-Streeti üritusele, tõukerattavõistlusele ja kultuurimajas toimuvale lõpupeole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles