Lossimägede hooldamine nõuab selget kava ja miljoneid kroone

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lossimägedesse on aastatega kasvanud tublisti võsa ning nüüd on linnal kavas koostada pargi uuendamise plaan ja seejärel võsa maha raiuda.
Lossimägedesse on aastatega kasvanud tublisti võsa ning nüüd on linnal kavas koostada pargi uuendamise plaan ja seejärel võsa maha raiuda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Linnajuhid asusid otsima miljoneid kroone, mida nõuab plaan muuta aastaid hooldamata Viljandi lossimäed kaunimaks ja jalutajatele meeldivamaks paigaks.


«Lossiparki on hooldatud väga ebaregulaarselt ja seetõttu on seal puud vananenud ning suur osa alast võsastunud,» selgitas Viljandi keskkonna- ja haljastusspetsialist Inga Nõmmik. «Tahame, et sellest alast kujuneks linlastele meeldiv jalutuskoht.»



Et soovitud tulemust saavutada, on kavas lossimägedest maha võtta vanad ja haiged puud, raiuda võsa ning avada vaateid nii lossivaremetele kui järvele. Samuti tahetakse värskendada olemasolevaid kõnniteid ja ehitada juurde uusi ning uuendada peaaegu poolteise kilomeetri ulatuses pargivalgustust.



Et töid alustada saaks, tuleb esmalt koostada rekonstrueerimisprojekt, jõuda kokkuleppele nii keskkonna- kui muinsuskaitseametiga ning hankida raha keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK).



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles