Repliik: Üle ootuste hästi

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kiiler
Gert Kiiler Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Järjekordne laul, mis esindab Eestit Eurovisiooni võistlusel, on valitud ja jääb üle vaid tunnistada, et nii head kohalikku finaali pole ammu olnud. See justkui polekski olnud euroloo valimine. Tegelikult ju polnudki: Heidi Purga juhatusel valiti juba teist aastat eelkõige Eesti laulu.


Kümne finalisti sekka pääses üheksa head ja omapärast lugu ning üks selline, mis peaks sobima klassikalisele Eurovisiooni maitsele. Nii said korraldajad kokku finaali, mille pärast ei pidanud piinlikkust tundma, samas jäeti vanadele Eurovisiooni fännidele võimalus läkitada väljamaa võistlusele oma lemmik. Hundid söönud ja lambad ka. Rahvas käitus aga ootamatult arukalt ja jättis tolle loo napilt esikahe seast välja.



Nii lähemegi sel aastal Oslosse näitama oma head laulu, mitte võistlema hundiratta viskamises. Saadav koht pole tähtis. Vähemalt ei ole piinlik.



Kuidagi ei saa pahaks panna ka Kanal 2 korraldatud alternatiivset eurovõistlust finaalist välja jäänud lugudele. Tänapäeval, mil peetakse patuks midagi kasutuskõlblikku ära visata, oli igati mõistlik anda juba valmis tehtud lauludele teine võimalus, nii nagu letile kõlbmatu toit pannakse supermarketite tagaukse juurde. Kellelgi läheb ikka vaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles