Noorsootöötajad ja huvijuhid pidasid infopäeva

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peep Talimaa

Möödunud kolmapäeval leidis Viljandi maavalitsuses aset maakonna omavalitsuste ja noortekeskuste ja -tubade noorsootöötajate ning huvijuhtide infopäev, kus oli kõne all hulk teemasid.


Viljandi maavalitsuse noorsootöö peaspetsialist Riina Tootsi rääkis noorte osaluse tähendusest ja tähtsusest nii noorsoopoliitikas ning tutvustas noorte osaluse parandamiseks Viljandimaal ette võetavaid tegevusi.

Samuti kajastas Tootsi lühidalt maakonnas korraldatavat avatud noortekeskuste projektikonkurssi. Tänavu toetab riik Viljandimaa noortekeskusi ja -tube selle kaudu ligikaudu 197 100 krooniga.

Külli Salumäe Viljandi kultuuriakadeemiast tutvustas infopäeval maakonna õpilasesinduste arendusprojekti küsitlust, mida teevad lähiajal koolides akadeemia tudengid.

Noorte kaasamisest rääkides rõhutas ka Külli Salumäe, et noortega ei tohi kaasamist mängida. Õpilased peavad tunnetama, et tegutsetakse nii õpilaste kui koolipersonali ühiste eesmärkide nimel, et sõlmitud kokkulepped toimivad. «Noorte peamine soov ja palve täiskasvanutele seisnebki selles, et kui meie, täiskasvanud, oleme noori ärgitanud midagi tegema, milleski kaasa lööma, siis noorte tegutsema asumisel ei tohiks me neile kandadele astuda või alt ära hüpata, kui nad meilt tuge ja abi vajavad," lisas ta.

Mittetulundusühingu Eesti Avatud Noortekeskuste Ühendus tegevjuht Heli Erik andis ülevaate ühenduse tegevusest ning tegi kokkuvõtte maakondlikest avatud noortekeskuste projektikonkurssidest. Karksi-Nuia noortekeskuse juhataja Indrek Palu jagas infopäevast osavõtjatele oma kogemusi noorsooprojektide rahastamisvõimaluste kohta. Mati Nuut mittetulundusühingust Kalevite Kange Rahvas kutsus koole ja noortekeskusi osa saama elava ajaloo õppest.

Are Tints Viljandimaa noortekeskusest tutvustas käimalükatavat maakondlikku õpilasmaleva projekti ning keskuse juhatuse liige Mart Saar rääkis lühidalt 20.-27. märtsini peetava Viljandi noortenädala programmi.

Noortenädala kohta leiab huviline täpsemat teavet veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles