Veebruaris kasvas viljandlaste huvi euroliidu trükiste vastu

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europe Direct Viljandimaa teabekeskus.
Europe Direct Viljandimaa teabekeskus. Foto: Erakogu

Veebruaris võtsid huvilised Europe Direct Viljandimaa teabekeskusest kaasa 345 trükist ehk keskeltäbi 18 trükist päevas ja seda on peaaegu kaks korda enam kui jaanuaris.


Tänavu jaanuaris võeti maavalitsuse peahoones asuvast teabekeskusest kaasa 194 trükist ning eelmisel aastal keskmiselt 70-80 trükist kuus.

Viljandi maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna peaspetsialisti Katrin Reimo sõnul tunti veebruaris kõige enam huvi keskkonnatrükiste vastu. Populaarsemate hulka kuulusid brošüürid, mis kajastavad töötamisvõimalusi Euroopa Liidu riikides ning tarbijate õigusi. «Kui veel mõni aeg tagasi ei tuntud eriti huvi töötamisvõimaluste kohta Euroopas, siis nüüd on see huvi selgelt suurenema hakanud,» lisas ta.

Üleüldse pälvivadki teistest enam tähelepanu keskkonna ja kliima, EL-i toimimise ja institutsioonide ning tööotsingu võimaluste ja võrgustikega seotud infomaterjalid. Palju tuntakse huvi ka lastele ja noortele mõeldud keskkonnaalaste ja üldiselt Euroopa Liitu puudutavate voldikute, raamatute ja brošüüride vastu.

Katrin Reimo hinnangu kohaselt ei pruugi trükiste kaasavõtmise hüppeline kasv veebruaris tähendada, et Viljandimaa inimeste huvi Euroopa Liidu vastu on samavõrra hüppeliselt kasvanud.

«Selline järsk tõus võib olla näiteks seotud mõne koolituse või suurema ettevõtmisega, mis maavalitsuse saalis peeti ning kuhu võis juhtuda korraga lihtsalt suurem hulk Euroopa Liidu asjadest huvitatuid,» selgitas ta. «Samas on aga eesootava eurole ülemineku tõttu huvi nii Euroopa ühisraha kui Euroopa Liidu vastu võrreldes eelmise aastaga juba kasvanud ning see kasvab aasta jooksul kindlasti veelgi.»

Eurole üleminekuga seotud teavitustöö on käesoleval aastal ühtlasi nii Europe Direct Viljandimaa teabekeskuse kui kogu Eesti Europe Directi võrgustiku prioriteetne valdkond.

2009. aasta jaanuaris avatud Europe Direct Viljandimaa teabekeskus asub Viljandi maavalitsuse I korruse fuajees (Vabaduse plats 2). Kohapeal on muu hulgas võimalik leida teavet Euroopa Liidu riikide ja institutsioonide kohta internetis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles