Suure-Jaani vald sai jäätmejaama

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmapäeval avati Suure-Jaani linna piiril jäätmejaam, mis teenindab valla inimesi kolmel nädalapäeval.



Valla avalike suhete spetsialisti Leili Kuuse teatel valmis jäätmejaam keskkonnainvesteeringute keskuse ja valla rahaga ning selle ehitas osaühing Silindia.



Neljapäeviti, reedeti ja laupäeviti võetakse jaamas vastu ohtlikke jäätmeid, vanapaberit ja pappi, pakendi- ja metallijäätmeid, ehitus- ja suuremõõtmelisi jäätmeid, klaasi, vanu rehve, olmeelektroonikat, eterniiti ning aia- ja haljastusprahti.



Jäätmete kaalumiseks on jaamas võimas platvormkaal. Enamiku jäätmete vastuvõtt on tasuta, kuid eterniidi ja suuremõõtmeliste esemete, näiteks mööbli äraandmise eest tuleb maksta. Segaolmejäätmeid vastu ei võeta, neid kogutakse otse kodumajapidamistest.



2012. aastani haldab jaama aktsiaselts Epler & Lo­renz, kes korraldab jäätmete vastuvõtu ning nende edasise käitlemise. Jäätmejaamas on tööl jäätmete vastuvõtja, kes teenindab ja nõustab inimesi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles