Kokaiinikaupmees läks aastateks vangi

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

1. märtsil läks pikaks ajaks vanglasse 37-aastane Vjatšeslav Smirnov, kes oli juba 2006. aastal politseile kokaiiniäriga vahele jäänud.


Smirnov, keda kuritegelikes ringkondades ka Sauruse nime all tuntakse, peab kohtuotsuse kohaselt trellide taga olema kuus aastat ja kuus kuud. Sellest kolm aastat mõisteti talle seekordse kuriteo eest, ülejäänud aeg on aga olnud tingimisi karistusena ootel 2004. aastast. Toona jäi Smirnov Viljandi maakohtus süüdi kokaiini, kanepi ja ecstasy tablettidega kaubitsemises.



Ehkki kokaiiniäri avastamine on ülejäänud narkootikumidega võrreldes raskem, sest kalli hinna tõttu tarvitab seda ainet enamasti jõukas ja üsna kinnine ringkond, tabas politsei Smirnovi uuesti just kokaiini ostmiselt ja müümiselt.



Kohtuotsuse järgi ostis Smirnov 2006. aasta septembris Viljandis 20 grammi kokaiini, millest andis 27. septembril Männimäel 8,01 grammi edasi Kristo Voikarile. 30-aastane Voikar viis kümnesse minigripp-kilekotti jagatud valge pulbri koju ja peitis elutoa sektsioonkappi lauamängude karpi, kust politseinikud selle paar päeva hiljem üles leidsid.



Seda, kellelt Smirnov narkootikumid oli soetanud ja mis ülejäänud 12 grammist sai, ei suutnud uurijad kindlaks teha.



Kui Smirnovil tuleb aastateks trellide taha minna, siis varem karistamata Voikar pääses ühe aasta ja nelja kuu pikkuse tingimisi vangistusega.



Karistust ei pöörata täitmisele, kui ta ei pane kolme aasta jooksul toime uut kuritegu. Lisaks mõistis kohus kummaltki mehelt välja 10 875 krooni sundraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles