«Koolitantsu» finaali pääses kuus viljandlaste etteastet

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks finaali pääsenud vabatantsudest oli eve stuudio «Viies ratas».
Üks finaali pääsenud vabatantsudest oli eve stuudio «Viies ratas». Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandlased esitavad aprilli algul «Koolitantsu» üleriigilisel lõppkontserdil kuus tantsu ja see on viimaste aastate jooksul suurim siit finaali pääsenud etteastete arv.


Teisipäeval tegi «Koolitantsu» žürii teatavaks lõppkontserdile pääsenud tantsud, mida on varem plaanitud 100 asemel 120.

Viljandimaalt lähevad finaali CRJG Hebe «Pea asi» ja eve stuudio «segasumm». Need mõlemad võistlesid IV—VI klassi vabatantsude kategoorias.

VII—IX klassi vabatantsude arvestuses jõuavad lõppkontserdile eve stuudio «pänd» ning X—XII klassi vabatantsude kategoorias sama trupi «Viies ratas».

X—XII klassi naerutantsude arvestuses on finaalis CRJG Hebe «Andkem maailmale uus biit!» ning sama vanuseastme show-tantsude kategoorias
S-Stuudio «Svingipalavik».

«Koolitantsu» maakondliku korraldaja Anu Söödi hinnangul võib lõppkontserdile pääsenud tantsude hulka pidada väga heaks tulemuseks. Toodi ju seekordsel maakondlikul tantsupäeval lavale vaid 21 kava.

Möödunud aastal jõudis Viljandimaalt finaali neli ja kahel varasemal aastal kolm tantsu ning 2006. aastal oli seal ainult üks etteaste.

«Tuntud headuses esines tänavu eve stuudio. Kõik kolm tantsu, millega ta festivalile välja oli tulnud, pääsesid ka edasi. See on väga hea töö,» tunnustas Anu Sööt.

Ta rääkis, et nii nagu ka paljudel varasematel aastatel, olid Viljandi trupid tugevad just vabatantsude osas. «Nagu tulemustest näha, on selles kategoorias üldse valitsev Viljandi koolkond: paljud lõppkontserdile pääsenud vabatantsude juhendajad on kultuuriakadeemia vilistlased.»

Anu Sööt tõdes, et kuigi festivali tulemusi võib pidada rõõmustavaks, on finaalist välja jäänud tantsijad kindlasti ka veidi pettunud.

«Varasematel aastatel oli paljudele tunnustus piirkondlikku vooru pääsemine, kuid tänavu jäi see etapp vahele,» nentis ta. «Kahtlemata olid aga kõik tantsijad tublid, et julgesid oma etteastega välja tulla. Ka kogemused on väärtuslikud, sest palju siis ikka on lastel võimalik end Ugala laval proovile panna.»

Festivali «Koolitants» lõppkontsert on 3. ja 4. aprillil Tallinnas Salme kultuurikeskuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles