Kolga-Jaani ehitab valla keskusse sotsiaalmaja

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitaja eemaldab põhukihti, mis kaitses vundamenti külma eest.
Ehitaja eemaldab põhukihti, mis kaitses vundamenti külma eest. Foto: Elmo Riig / Sakala

Detsembrikuust peale käib Kolga-Jaanis sotsiaalmaja ja perearstikeskuse ehitus, millega vald ja ehitaja loodavad lõpule jõuda jaanipäevaks.


Kolga-Jaani valla sotsiaalnõunik Õnne Raamat ütles, et vald on ehitust pikalt planeerinud.



«Sotsiaalmaja on väga oluline: meil on palju vananevaid inimesi ning nad ei taha oma elu viimast aega elada kodukohast kaugel,» rääkis sotsiaalnõunik. «Juba on moodustunud väike järjekord nendest, kes soovivad ehitatavasse majja eluaset.»



Õnne Raamatu sõnul elab piirkonnas ka päris palju noori. Vald saaks sotsiaalmaja olemasolu korral aidata mõnda oma elu alustajat või siis neid, kes on erakorralises juhtumis kodu kaotanud. Seni pole vaja läinud turvakodu teenust, abiks on olnud need kuus sotsiaalkohta, mis vallal on.



Kolga-Jaani valla keskusse ehitatavasse ühe korrusega majja on planeeritud 12 tuba, neist neli on ühele ja kaheksa kahele inimesele. Maja teise otsa tuleb perearstikeskus. See paikneb praegu korterelamus.



Hoone läheb maksma 6,4 miljonit krooni, sellest 53 protsenti tuleb omavalitsuste investeerimise toetusprogrammist ehk KOIT-kavast ja ülejäänud osa ehk 3,1 miljonit krooni on laenuraha.



«Sotsiaalmaja ehitamise ettevalmistamisega jõudsime lõpule 2007. aastal,» ütles vallavanem Kalevi Kaur. «Meie laenukoormus pole suur, seetõttu polnud laenu saamisega suuri raskusi.» Laenatu tuleb tagasi maksta kümne aasta jooksul.



Riigihanke võitis kümne pakkuja hulgast aktsiaselts YIT Ehitus, kelle peakorter paikneb Tallinnas ja osakond Tartus.



«Ehitaja alustas detsembris ning nüüd juba müürid paistavad. Tundub, et külm ja suure lumega talv pole tööd eriliselt nagu tegemast takistanudki,» lisas Kalevi Kaur.



Vallavanema ütlemist mööda saab sotsiaalmaja valmides piirkonna infrastruktuur korda, kui välja arvata vallasisesed teed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles