Põllumajandustoetusi taotledes ei maksa bluffimisele loota

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toetused on mõeldud tootvatele, mitte manduvatele taludele.
Toetused on mõeldud tootvatele, mitte manduvatele taludele. Foto: Elmo Riig / Sakala

Põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti töötajad on igal aastal põllumeeste rahataotlustes mitmesuguseid möödalaskmisi ja suisa vassimist avastanud.


Ameti pressiesindaja Maris Sarv-Kaasik nentis, et möödunud aastal tuli kõige enam eksimusi ette pindala- ja keskkonnatoetuste taotlemisel, sest see valdkond puudutas rohkem kui 16 000 inimest.



«Üks taotleja võib ju saada mitut toetust samal ajal ja igal toetuseliigil on ligi kakskümmend alameedet,» rääkis ta.



Üks lihtsamaid vigu on Maris Sarv-Kaasiku ütlemist mööda see, et põllupiirid on kaardile valesti märgitud ja seetõttu pindala valesti arvestatud. «Nii mõnigi kord aga ei märgita taotlusvormile õigesti kõiki neid toetusi, mida soovitakse, või siis vastupidi: tehakse linnuke ka selliste toetuste kohta, mida pole tegelikult õigust saada.»



Teine suur valdkond on Sarv-Kaasiku sõnul investeeringutoetuste taotlemine ning pärast toetuse määramist investeeringu tegemine ja selle kohta dokumentide esitamine.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles