Sotsiaalse infrastruktuuri planeering ootab ettepanekuid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi maavalitsuse planeeringutalituse juhataja Tiia Kallas
Viljandi maavalitsuse planeeringutalituse juhataja Tiia Kallas Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi maavalitsuses on koostöös kohalike omavalitustega valminud maakonna teemaplaneering «Viljandi maakonna sotsiaalne infrastruktuur», millega huvilised saavad tutvuda 18. veebruarist kuu aja jooksul.


Viljandi maavalitsuse planeeringutalituse juhataja Tiia Kallas ütles, et kõnealuse planeeringu põhieesmärk on ruumilise analüüsi ja kavandamise tulemusena teha ettepanekuid sotsiaalse infrastruktuuri teenuste ruumilise paigutuse ja kättesaadavuse osas. «Sotsiaalse infrastruktuuri teenuste hea kättesaadavus on maa-asustuse tasakaalustatud arengu aluseks,» lisas Kallas.

Väheneva ja vananeva rahvastiku tingimustes on uuritud ja analüüsitud teenuste, näiteks arstiabi, apteegi, esmatarbekaupade, posti, raamatukogu, panga ja lastehoiu ruumilist paigutust ning kättesaadavust. Rahvastikuprognoosi alusel väheneb lähitulevikus tunduvalt koolilaste hulk ning analüüsitud on ka koolivõrku.

«Teenuste kättesaadavuse halvenemise oht on kõige suurem niinimetaud ääremaadel. Teenuste tagamisel aga on oluline roll avalikul transpordil,» selgitas Kallas. «Kõiki neid küsimusi on planeeringus koostoimes käsitletud ning probleemsetele teenustele ja piirkondadele pakutud välja lahendusettepanekuid.»

Teemaplaneeringu materjalidega on 18. veebruarist 18. märtsini võimalik tutvuda kõikides Viljandimaa omavalitsustes, Viljandi maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonnas ning internetis maavalitsuse kodulehel. Sel perioodil on igaühel võimalik esitada planeeringu kohta kirjalikke ettepanekuid ja vastuväiteid posti teel Viljandi maavalitsuse aadressil (Vabaduse plats 2, 71020 Viljandi) või elektrooniliselt aadressil info@viljandimaa.ee.

Planeeringu avalik arutelu on 25. märtsil Viljandi maavalitsuses.

Samasugune sotsiaalse infrastruktuuri teemaplaneering on koostatud kõikides maakondades. Planeeringu lähteseisukohad ja planeeringu koostamise metoodika töötas välja siseministeerium koos ministeeriumide, maavalitsuste ja rahvastikuteadlastega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles