Võitjal polnud rajal loobumiseks kohta

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algo Kõrp võitis 12. Alutaguse maratoni 40 km klassikasõidu.
Algo Kõrp võitis 12. Alutaguse maratoni 40 km klassikasõidu. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Neljapäeval oma esimestele olümpiamängudele sõitnud Algo Kärp võitis laupäeval Alutaguse maratoni, ehkki oli rajal mõlgutanud katkestamise mõtteid.


Viljandi suusaklubi liige edestas Pannjärvel sõidetud 40 kilomeetri klassikadistantsil 0,6 sekundiga Vahur Teppanit ja 3,3 sekundiga Priit Naruskit. Aja sai maratonil kirja 911 suusatajat.



Algo Kärp tunnistas, et veebruari algul Lätis Skandinaavia karikasarja etapi soojendussõitu tehes konkurendiga kokkupõrkest saadud põrutus andis maratonirajal veel kõvasti tunda, sest suhteliselt tasasel võistlusrajal tuli ligi 95 protsenti tööst teha paaristõugetega.



«Paaristõugetel oli valu rindkeres päris tugev. Tahtsin sõitu katkestada, aga polnud kohta, kus rajalt kõrvale astuda, ning mul oleks ju ikkagi tulnud omal jõul lõpuni minna,» rääkis ta. «Õnneks andis valu sõidu teisel poolel veidi järele.»



Enamiku maratonist sõitis Algo Kärp Vahur Teppani ja Priit Naruski ees.



«Pidin musta tööd tegema, sest laugel rajal polnud ka niisuguseid kohti, kus eest ära minna. Pealegi sõitsin uute suuskadega, mis jäid libisemisomaduste poolest konkurentide omadele tublisti alla — minu varustus oli juba Kanadas,» meenutas ta ning nentis: «Õiglus võitis.»



Ehkki veebruaris saadud trauma lõi viljandimaalase olümpiaettevalmistuse lõppfaasi veidi segamini, on ta oma sõnul heas vormis ja loodab Vancouveris teha hooaja parima sõidu.



Pärast õnnetust kahtlustati Kärbil tõsist traumat, mõra või koguni roidemurdu, ent uuringud näitasid pigem tugevat põrutust.



«Arsti sõnul võib tegu olla roietevahelise närvipõletikuga, mis näitab taandumismärke,» rääkis sportlane. «Enesetunne muutub mul iga päevaga aina paremaks. Teisipäeval tegin viimase tugeva treeningu.



Sõidan mängudele positiivse häälestuse ja rahuliku südamega.»



Algo Kärbi peamine eesmärk olümpiamängudel on 28. veebruaril sõidetav ühisstardist 50 kilomeetri klassikadistants. See, kas tema teeneid kasutatakse ka teatevõistlusel, selgub kohapeal. Meeste 4x10 kilomeetri teatesõit on olümpiamängudel kavas 24. veebruaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles