Pagarid uhavad kukleid valmistada

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastlakuklid
Vastlakuklid Foto: Sille Varblane

Ehkki Kivi tänava pagarid asusid vastlakukleid valmistama juba eile, pole nad täna suutnud kõikide klientide soove rahuldada. Teisel suurel kuklite valmistajal Isu Toal sellist ostjate tungi ei ole.


«Oleme natuke jännis,» kurtis kella poole ühe ajal Kivi Pagari juhataja. «Nõudlus on väga suur ja tellimusi on ka palju.» Juhataja tunnistas, et kukleid ei suudeta nii kiiresti valmistada ja jahutada, kui neid osta soovitaks.

Pagaritöökojale põhjustas suurt muret ka hommikul linna tabanud veekatkestus, mis kuklite valmistamise mõnekümneks minutiks seisma pani. Kui palju kukleid kavatseb Kivi Pagar teha, seda juhataja öelda ei osanud. Paar aastat tagasi väideti Kivi Pagarist, et vastlapäeval müüsid nad 6000 kuklit.

Teine suur Viljandi vastlakuklite tegija, osaühing Isu Tuba on tänaseks valmis teinud 1300 kuklit ning firma juhataja Ene Saar arvas, et sellest piisab. «Tundub, et tänavu ostetakse neid veidi vähem,» sõnas ta. «Tung ei ole nii suur kui varem.» Mõni aasta tagasi tegi Isu Tuba 4000 kuklit, mis ka ostja leidsid.

Nii Kivi Pagarist kui Isu Toast kinnitati «Sakalale», et mõlemad teevad kukleid naturaalsetest toiduainetest ja tehislikku vahukoort nad oma toodetes ei kasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles